Városi Könyvtár

AKTUÁLIS

Kedves Olvasóink!

Városi Könyvtárunk 2021. május 4-től a jogszabályi előírásoknak megfelelően teljeskörűen visszaállítja szolgáltatásait.

194/2021. (IV. 26.) Kormányrendelet értelmében könyvtárunk a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak által újra látogathatóvá válik. A fent említett jogszabály értelmében koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány bemutatásával igazolja. A szolgáltatásaink igénybevételéhez kérjük kedves látogatóinkat, hogy a jogszabályban meghatározott módon védettségüket könyvtárunkba való belépéskor kollégáink számára önkéntesen, egyértelműen igazolják a fent nevezett igazolvánnyal és a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával.

18 év alatti látogatóink védettségi igazolvány nélkül, de kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező, 18 év feletti kísérővel látogathatják könyvtárainkat.

Azon látogatóink számára, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, továbbra is lehetőséget biztosítunk előzetes igények leadása utáni kölcsönzésre. Igényeiket telefonon, online, e-mailen adhatják le, a dokumentumok átvétele pedig a könyvtár bejáratánál történik.

Az online katalógus használatával történő kölcsönzésre továbbra is lehetőség van az alábbiak szerint:

A korábbi híreknek megfelelően elérhető könyvtárunk Online katalógusa, ahol belépés nélkül is böngészhet dokumentumaink között. Választhatja az egyszerű, vagy az összetett keresés menüpontot, utóbbiban kereshet szerző, vagy cím szerint is. Az olvasói állapot menüpontot viszont csak felhasználói belépéssel tudja elérni. Az „olvasói állapot menüpontban megnézheti kölcsönzött dokumentumainak tételes listáját, határidejét, tartozásait, előjegyzéseit és meghosszabbíthatja a kölcsönzött dokumentumokat.

A belépéshez szükséges az olvasó azonosítója és jelszava!

Azonosító: az olvasójegyének száma (a vonalkód alatti szám)

Jelszó: születésének dátuma (év, hónap, nap)

   pl. az 1982 március 19-én született olvasónak “19820319”

Ha nem tudja olvasójegyének számát, vagy bármilyen más kérdése, problémája merülne fel a katalógus használatával kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

Az olvasó a katalógusban talált kölcsönözhető és éppen szabad, tehát kölcsönzés alatt nem álló dokumentumot lefoglalhatja, azaz meghatározott ideig félretetetheti. Ha olyan könyvet választ, amely jelenleg kölcsönzés alatt van, előjegyzést adhat le rá. Amint visszahozzák könyvtárunkba a keresett könyvet, félretesszük az igénylőnek, és értesítjük erről.

Könyvek visszavételére és a kiválasztott könyvek átvételére továbbra is a könyvtár bejáratánál van lehetőség. Az épületben bent tartózkodni továbbra is tilos a járványügyi intézkedések miatt.

A segédlet letölthető itt: online-katalogus-segedlet

Telefon: 46/587-308

E-mail: encsvk@gmail.com

Facebook:  https://www.facebook.com/encskonyvtar

 

Jó böngészést, jó olvasást kívánunk, vigyázzunk egymásra!

konyvtar_01

KÖNYVAJÁNLÓ