Sportközpont

Sportcsarnokról

Multifunkciós csarnok, mely sport- és rendezvényközpontként működik. Mivel a csarnok közvetlen közelében található a város sportpályája és jelenleg épül a városi uszoda is, így a Gagarin utcában egy valódi sportcentrum alakul ki Encsen.

A létesítmény alapterülete 3 ha.
A csarnok maximális befogadóképessége: 700 fő.

Küzdőtér

44 x 22 méter (968 m2), ahol szabvány méretű futsal- röplabda, -kézilabda- és kosárlabdapálya van felfestve. Burkolata sportparketta. Az igényekhez alkalmazkodva, a fizikai lehetőségek figyelembevételével egyéb sportrendezvények megszervezésére is alkalmassá tehető. Padlóvédő burkolat leterítésével alkalmas, nem sport jellegű rendezvények lebonyolítására is.

A küzdőtér térelválasztó függönnyel 2 egyforma részre osztható, így akár párhuzamosan 2 különböző sport is űzhető a két térfélen a másik zavarása nélkül.

galeria_01
galeria_11

Lelátók

Az egyoldali lelátó 150 fő részére biztosít fix ülőhelyet.

Öltözők

A csarnokban 6 db 20-24 fős öltöző van a hozzájuk tartozó vizesblokkal. Külön lett kialakítva 1 db bírói öltöző, mely edzői öltözőként is használható.

Egyéb helyiségek

  • orvosi szoba
  • tárgyaló
  • büfé

Az épület bejárata előtt a parkolási lehetőség biztosított.

A létesítmény területén 2 élőfüves (105x66m; 90x45m) és 1 műfüves pálya (44x22m), a nagyobbik pálya körül futópálya áll rendelkezésre.